Träning

Grundlig, målinriktad, individanpassad


Vill du ha träningen med det lilla extra ska du vända dig till stall Assla. Här sätts eleven i centrum och målbild samt uppföljning värderas högt. Vi erbjuder såväl dressyr- som hoppträning samt tömkörning, mental träning, träning i relationsbaserad hästträning och unghästträning/ utbildning i att rida in hästar. Du kan utbilda dig på Stall Asslas hästar eller komma med din egen häst till oss.


Grunden i all utbildning för såväl häst som ryttare är utbildningsskalan. För oss är det viktigt att den kunskap du får hos oss är omsättbar för dig framåt, vilken inriktning du än väljer. Har du tävlingsambitioner matchar vi dig och häst väl inför tävling.


Vill du enbart rida i skogen eller kanske bara ha en häst som bästa vän finns alla möjligheter här. Vi hjälper dig att nå de mål just du vill nå, varesig de är stora eller små är de lika viktiga, såväl för dig som oss och framförallt hästen. För oss står samspelet i centrum.


Vårt mål är att du ska växa såväl ryttare som människa. Detta sker bland annat genom fokus på en fin och god gemenskap där vi visar förståelse för varandra och ger varandra förutsättningar att lyckas. Såväl i ridning som i livet i stort. Målet är att du ska finna ro och ett lugn här hos oss. Hästar är känsliga varelser och de märker när något inte är som det ska. Tillsammans skapar vi alla en gemenskap där omtanke, gemenskap och utbildning går hand i hand.


Välkommen till oss för att utveckla dig själv och din ridning!

Priser och villkor:

Reseersättning tillkommer på samtliga abonnemang, tjänster och transporter som ej utförs på plats på Stall Asslas adress.


Allmänna abonnemangskurser

(Inklusive moms)


Abonnemang
Vi startar då och då kurser där man rider 4-6 gånger. Håll utkik på vår facebooksida. Där lägger vi upp när vi startar upp och vilka som finns att boka sig på. Maxantal är 10 per abonnemang.


Vi har inget igenridningssystem vilket innebär att du vid abonnemangskurs missar din lektion om du blir sjuk eller får förhinder. Man får dock sälja sin plats till annan likvärdig ryttare och ombesörjer då det själv.


Om avbokning sker minst 4 veckor innan kursstart återfås hela summan förutom 200:- i administrativa avgifter


Standardlektion: 220:-/ gång (ca 45 min)

Individuellt anpassad träning i grupp utifrån egna mål


Grundlektion: 120:-/ gång (20-30 min)

Lek och lär för junior med liten eller ingen ridvana



Träningspriser

(Inklusive moms)


Hoppträning: 350:-/ gång (exkl Asslahäst)

Grupprabatt 50:-/ gång vid minst 4 st


Dressyrträning: 350:-/ gång (exkl Asslahäst)

Grupprabatt 50:-/ gång vid minst 4 st


Hästhyra Asslahäst: +200:-/ gång

Asslaryttare betalar ingen hästhyra



Träningsabonnemang Asslaryttare

  (Inklusive moms)


Fast ridplats en dag i veckan där du även får ett större ansvar i stallet. Du får rida självständigt övriga dagar i veckan om du så önskar och minst en gång per vecka ansvarar du extra för stallskötsel. Betalning sker terminsvis för ca 10-15 träningar åt gången. Ridtiden är ca 50 min men kan variera och ibland bli längre eller kortare beroende på vad vi gör samt hur många vi är. Träningen är alltid individuellt anpassad, även inom gruppen, med målet att du ska utvecklas utifrån de mål du har som vi gemensamt har gått igenom.


Pris: 210:-/ gång

Juniorrabatt 50:-/ gång mot att man fullföljer sin del av abonnemanget/ avtalet. Summan efterfaktureras vid behov.


Återbud och uppsägning av abonnemang

Uppsägning av träningsabonnemang är 3 månader. Uppsägningen gäller även under träningsfria tider och man förbinder sig att fullfölja sin del av tecknat abonnemang och ansvar. Vårdnadshavare ansvarar för minderåriga barn.



Utbildning av häst

  (exklusive moms)


4500:- per månad exklusive grovfoder, kraftfoder veterinär- samt hovvård. (Inkörning + 800:- månad)


Övrig träning/ ridning häst

  (Inklusive moms, exkl andra avgifter)


50:- per uppsittning på träning/ tävling



Reseersättning tillkommer på samtliga abonnemang, tjänster och transporter som ej utförs på plats på Stall Asslas adress.




Senast uppdaterat 2019





Stor vikt läggs vid en grundlig och allsidig utbildning där kraven på hästen ställs med hästen i fokus och utifrån hästens förutsättningar. Målet är hållbara hästar som har en egen drivkraft till att prestera bra på ett säkert sätt tillsammans med glada och nöjda ryttare och kuskar. Vi eftersträvar en naturlig balans, såväl inuti som utanpå häst och ryttare och individanpassar all vår utbildning.


Referenser: Eamon Hickey, Traudi Björling, Sten Lindgren, Matilda Forsling, Petra Alm, Nicole Magaliff, Monica Andersson samt många nöjda kunder och hästägare.

  •  Lämna hästen nyskodd/ nyverkad för att hästen ska slippa onödig stress på plats.
  •  Månadskostnad betalas i förskott innan leverans av hästen. Övriga merkostnader faktureras i efterhand månadsvis.
  •  Skicka med en skriftlig lista över hästens foder inklusive cirka mattider den haft.
  •  Förklara ingående, gärna skriftligt, hur din häst utbildats hittills. Vi är måna om att möta din häst på rätt sätt.
  •  Berätta om egenheter din häst har som vi bör känna till för hantera din häst så säkert och proffesionellt som möjligt. Vi vill undvika skador både på oss själva, hästen och för andra som i framtiden hanterar hästen.
  •  Berätta om hur din häst är/ har varit att lasta och transportera.

Inridning och tillridning

Individen i centrum på hästens villkor.


Här får din häst en grundlig och allsidig utbildning som ständigt anpassas utifrån hästen förutsättningar. Hästen utbildas i olika miljöer och om möjligt under olika ryttare för att ytterligare befästa kunskapen. Ridning i skog och mark, klättring, lastning samt vattenträning är naturliga inslag i att få en allsidig häst. Utvärdering av hästens möjligheter samt en utbildningsplan är självklara åtgärder All utbildning sker med fokus på hästens bästa.


Vi har mångårig vana av att läsa av och bemöta olika typer av hästar och vill alltid att hästen ska vara positiv till arbete. En av de viktiga grundstenarna är att alltid vara tydlig med exakt vad det är man vill att hästen ska göra samt att belöna och bekräfta hästen samtidigt som enkla signaler ges. Alla hjälper och signaler måste i början av inlärningen vara renodlade från varandra för att hästen ej ska känna sig instängd och tvingad.

Särkens Winston *2010

e.Särkens Hip Hop

u. Särkens Wendy

ue. Simberg Senator


Innan hästen kommer...

___________________________________________________________________________________________


Några av de hästar vi utbildat...

Alla hästar som är och har varit på Stall Assla är inridna samt utbildade av Åsa. Vissa ambitiösa ryttare får med hjälp av Åsa möjlighet att tävla de hästar Åsa ej har möjlighet att tävla själv. Däremellan rids och vidareutbildas hästarna ytterligare av Åsa och ryttarna tränar kontinuerligt för Åsa samt ges möjlighet att delvis rida hästarna när de ej deltar i Stall Asslas verksamhet. Ett par gånger om året ges ryttarna möjlighet att träna hästarna för en extern tränare som Åsa valt ut. Däremellan går hästarna med i Stall Asslas verksamhet så som lektioner, läger, kurser, uteritter och träningar.


Åsas filosofi är att känna hästarna mycket väl och att aldrig kräva något som försätter hästen i en situation den ej klarar av att hantera. Hästarna ska också bli trygga i att ridas av många olika ryttare och ha lätt att slappna av i olika miljöer såväl nya som gamla. Vi lägger stor vikt vid att en häst ska vara ridbar av olika ryttare på olika nivåer. Ridning ska dessutom vara ett mjukt samspel med mjuka, fina lätta hjälper på en häst som är positivt inställd till arbete. Därför strävar vi efter att så långt som möjligt behålla hästarnas naturliga lyhördhet och samarbetsvilja.


Är det rätt går det lätt. Går det lätt är det rätt!.


-Särkens Winston håller fortfarande sitt rekord som en av Sveriges högst bedömda treåriga ponnyer någonsin. Med dubbelutmärkelse gjorde han oss på Stall Assla underbart lyckliga. Det är sådant man lever på de dagar när regnet öser ned och man står på ridbanan i en stor vattenpöl för att träna sin häst, eller när man i vinterkylan envist bär vattenhink efter vattenhink  efter att vattenledningar i stallet frusit.

Gångarter: 50 p (9-9-7-8-7-10)

Hoppning: 55 p (9-9-7-10-10-10)

"Otroligt väl visad och mycket väl  förberedd för uppgiften" är ord som värmer en hästutbildares hjärta.


- New Luck (SWB e. Newton- Corleone)

New Luck köptes in till Stall Assla som tvååring. New Luck fick diplom för sina gångarter vid visning som fyraåring år 2007. Han fick mycket god kritik, framförallt för för sin 9-mässiga galopp under ryttare och nästintill lika bra skritt och trav samt för att vara mycket väl visad. New Luck deltog sedan i riksfinalen nere i Flyinge, även här med Åsa som ryttare och placerade sig, trots att han var väldigt sen i utvecklingen i mitten av resultatlistan. Deltog gjorde även flera godkända tävlingshingstar.


- Asslas Villgott  (Welsh sek B e.Simberg Hero)

Villgott blev år 2013 Sveriges tredje bästa 5-åring när han kvalade och deltog i ungponny-SM. Stall Assla red in, tränade och tävlade Villgott upp till msv klass i hoppning. Villgott kördes även in, såväl i gigg som i maratonvagn och deltog även på flera dressyrtävlingar liksom startade i teamchasing, en fartfylld sportkapplöpning över terränghinder tillsammans med två andra hästar. Tyvärr lyckades Villgott inte lika bra i fälttävlan på grund av att dåvarande ryttare hade för lite erfarenhet och träning bakom sig. Villgott har numer flera lyckliga ryttare som han som den läromästare han är tagit upp till de allra högsta klasserna i hoppning med flertalet vinster och placeringar.


- Asslas Villändra (Welsh sek B e.Walero)

Lyckades år 2014 med bedriften att få både hopputmärkelse och gångartutmärkelse på treårstestet i Nossebro. Hon är en maxad C-ponny och har hittills startat upp till P80 i fälttävlan och LC i hoppning och därtill varit såväl lektionsponny som läromästare till ryttare som ska tävla för allra första gången. Vi tar det lungt med utbildningen och låter henne få längre viloperioder emellanåt då vi tror på att skynda långsamt för att få en hållbar häst. Hon är en liten pärla och i sinom tid är tanken att hon ska betäckas och ta över sin mors uppgift som avelssto på Stall Assla. Beroende på hur utbildningen går men det kan även bli så att vi istället väljer att betäcka och satsa vidare på lillasyster Asslas Villvinna. Målet år 2018 är lag-SM i fälttävlan som ekipaget nu är färdigkvalade för.


- Genique (SWB e.Bellini- Chagall)

Kom till Stall Assla som problemhäst och hade då inte hoppade speciellt mycket alls. Genique startade hoppning med Åsa upp till 145-klasser i hoppning samt MSV fälttävlan med både vinster och placeringar. Genique fick sedan en ny ryttare som bland annat startade junior-SM på henne. Genique är och förblir en häst man minns med såväl hjärta som hjärna då hon i början var en stor utmaning på alla sätt men en arbetsmyra med en vilja och ett mod utan dess like.